Revolut
Hezký den, zrovna těšíme neoprávněně použití našich karet v KB. Jelikož i hodně cestujeme byla nám poraženo, a bychom si udělali Revolut kartu.
Je vhodná pro cestování? Jaký účet k ní zvolit? Stačí ten zdarma? Popřípadě na co si dát při zakládání a používání pozor?
Moc děkuji 🍀
Pokud se vejdete do limitů, tak vám základní zdarma stačit bude. Jinak Partners má lepší kurzy a taky umí vypnout DCC.
Mohu se zeptat jaké jsou ty limity? A co znamená DCC?
Vůbec se v tom nevyznám. Doteď nám stačila zlatá karta z KB i na pojištění. Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦
pavlina.minibull napsal(a): Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦Jak vám někdo zneužil karty? Namátkou pár způsobů
- zkopírování v bankomatu (skimming)
- služba, kde jste si uložili číslo karty, byla hacknuta a unikly vaše údaje
- opsání/zapamatování údajů z karty, např. v restauraci, pokud kartu dáte z ruky a odnesou ji někam k terminálu na zaplacení. Mimo EU není potřeba 3D secure verifikace a dá se platit čistě jen pomocí údajů z karty
- zlí jazykové tvrdí, že u rezervací hotelů přes Booking.com se údaje karet použité k zaručení rezervace předávají v textové formě a pak se válí vytištěné na recepcích
- pokud máte čínský Android bez Google Play a jen s PINem, je možné, že je v něm spyware a odesílá údaje někam do Číny/... nebo že někdo viděl zadávat váš PIN a dostal se v nestřežené chvíli do vašeho mobilu. Jestli máte hloupý mobil bez OS, není to relevantní.
Snad vám reklamaci platby uznají. Já zažil s mBank a nakonec vše dobře dopadlo. V mém případě se jednalo o provedenou platbu za nějaký přístup k sport-sázkařskému webu po načtení kódu k odbavení zavazadla na letišti Marseille. Do pár dnů mi odchozí platbu na účet (cca 500 Kč) vrátili s dovětkem, že řeší s protistranou a může se stát, že nebude uznáno. Na vyřešení měli tuším měsíc. Na konci této periody došlo sdělení, že reklamace uznána. Na kartě jsem z bezpečnostních důvodů neponechal volné finance k odchozí platbě a během cca 3 měsíců přišel pokus o dvě malé platby (cca 5USD). Tudíž pokus neprošel, poté jsem kartu vyměnil.
My jsme obě zablokovali pro jistotu hned. Teď necháme vydat novou a tu už nechci k platbám přes net a v zahraničí jako je Asie a Indonésie raději používat a proto koukám po Revolut.
Mıchal napsal(a):Jak vám někdo zneužil karty? Namátkou pár způsobů[citace="pavlina.minibull"]Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦
- zkopírování v bankomatu (skimming)
- služba, kde jste si uložili číslo karty, byla hacknuta a unikly vaše údaje
- opsání/zapamatování údajů z karty, např. v restauraci, pokud kartu dáte z ruky a odnesou ji někam k terminálu na zaplacení. Mimo EU není potřeba 3D secure verifikace a dá se platit čistě jen pomocí údajů z karty
- zlí jazykové tvrdí, že u rezervací hotelů přes Booking.com se údaje karet použité k zaručení rezervace předávají v textové formě a pak se válí vytištěné na recepcích
- pokud máte čínský Android bez Google Play a jen s PINem, je možné, že je v něm spyware a odesílá údaje někam do Číny/... nebo že někdo viděl zadávat váš PIN a dostal se v nestřežené chvíli do vašeho mobilu. Jestli máte hloupý mobil bez OS, není to relevantní.
[/citace]
Jen doplnění k tomu Bookingu - recepce nikdy nevidí číslo Vaší osobní karty - tu vidí pouze pracovníci Bookingu a hotelovým recepcím pak poskytují jednorázovou tzv. VCC (virtual vredit card) s přesnou častkou,ktera je možná stáhnout. Je to tak právě proto, aby k úniku osobních údajů nedocházelo. :-)
pavlina.minibull napsal(a):My jsme obě zablokovali pro jistotu hned. Teď necháme vydat novou a tu už nechci k platbám přes net a v zahraničí jako je Asie a Indonésie raději používat a proto koukám po Revolut.
a co tim vyresite? pokud vam nekde zneuzili kartu, tak se vam ti same muze stat i s revolutem. a kdyz uz to nastane, radeji budu vznklou situaci resit s ceskou bankou, nez s revolutem.
to o valejicich se cislech kreditek z bookingu je celkem nesmysl.
hotelove rezervace , auto rezervace stejne vetsinou nejde platit jednorazovou revolutkou, takze …
ano, na cestovani je revolut fajn, ale z jineho duvodu - vyrazne lepsi (i kdyz ne nejlepsi) kurzy pro prevod mezi menami.
tam asi nejde o jednorázovost, ale o to, že tam máš jen to, co platíš, ne? Plus tě jako bonus neokrádá CZ banka na kurzu (mimo Partners do podzimu).
Vyřešíme tím hlavně ochranu spořícího a běžného účtu. Prostě si na Revolut převedu jen potřebnou částku na platbu po internetu...
Booking nelze Revolut platit? Proč?
Aha. No záměr není jednorázová karta, ale Revolut využívat jako kartu pro platby přes net i v ČR
Jestli kurzy neřešite, bude opravdu lepší si otevřít účet u jiné české banky. Když vám kartu zneužiji, opravdu to nechcete řešit s Revolut.
ok, asi jsem divnej, ale i na beznem uctu mam celkem minimum penez. a kdyz mam platit neco vetsiho, tak tam tu castku adhoc prebadim.
to o ochrane sporaku teda nechapu :)
Jan Vidim napsal(a):Jestli kurzy neřešite, bude opravdu lepší si otevřít účet u jiné české banky. Když vám kartu zneužiji, opravdu to nechcete řešit s Revolut.
Můžu se prosím zeptat proč?
Teda vy mi dáváte. Ne jsem za názory ráda.
Chtěla jsem něco co bychom rovnou tedy využili i při cestování.
Jinak na běžném účtu se také snažíme peníze ve větším množství nemít, ale vzhledem k tomu že že spořícího na běžný je to jeden klik, tak ani tam mi to nepřijde zrovna bezpečné.
Raději bych tedy fakt už kartu která k běžnému účtu vůbec nepovede...
nucene premisteny brumak napsal(a):tam asi nejde o jednorázovost, ale o to, že tam máš jen to, co platíš, ne? Plus tě jako bonus neokrádá CZ banka na kurzu (mimo Partners do podzimu).
Zajímá mě ten konec v závorce o Partners. To už je jistý toto? Nějaký zdroj? Díky.
„Nulová přirážka na karetní kurzy zůstane v platnosti i během dovolenkové sezóny, tedy určitě do konce září,“ potvrzuje Klára Bulířová, ředitelka denního bankovnictví v Partners Bance na dotaz webu Peníze.cz, jestli banka nezmění svou strategii přinejmenším do konce letních dovolených."
Hm to bylo jasný že na tomhle musí prodělávat :D Škoda, dal jsem jim přednost před Revolutem.
To znamená, že před tím než to bude končit, to chce přes Partners směnit větší částku Euro na Revolut